logo-thijs-van-hal

Mijn Ervaring

Projecten

Sinds een jaartje of 12 ben ik al bezig met het creëren van online content. Door middel van mijn smartphone, lego creatie en de camera-app op mijn telefoon begon ik met ‘stop motion’. 

vanHalgames

Sindsdien is mijn passie voor online begonnen, ik was gefascineerd door YouTubers in die tijd die video’s maakten, dat wilde ik ook! Ik kocht een tweedehands laptop en begon mijn eerste YouTube kanaal, vanHalgames. 

Het leek mij leuk om video’s op te nemen en zo begon ik. Ik had voor €20,- een laptop gekocht die amper gamen én opnemen tegelijk aankon, maar goed. Het begin was er. Ik kan me niet herinneren hoeveel video’s of hoe lang ik dit heb gedaan, omdat ik helaas alles verwijderd heb. Super zonde 🙁

ThijsAanHetGamen

Inmiddels bezorgde ik wekelijks kranten en folders en realiseerde ik me dat het met deze laptop niks ging worden, mede door middel van langs de deuren gaan met kerst konden mijn broertje en ik onze eerste echte game pc kopen! Het was inmiddels 2015 en op 12 april 2015 begon mijn tweede avontuur, ThijsAanHetGamen.

Van 12 april 2015 tot en met 27 maart 2017 heb ik in totaal 294 video’s geüpload, 10.000 abonnees gehaald (inmiddels een stuk minder) en zijn mijn video’s 447.199 keer bekeken. Ik heb altijd super veel plezier gehad in het maken van video’s maar raakte na verloop van tijd mijn motivatie kwijt. Je stopt super veel tijd in het maken van video’s maar als je in havo 4 zit, voetbalt, met vrienden dingen doet en het aantal views en abonnees tegenvalt houdt het vanzelf een keer op. 

Ik was een soort van gestopt tot ik een appje kreeg van een kameraad, Enzo Knol zoekt mensen om mee op te nemen. 

Reactie Enzo Knol

Ik liet een reactie achter en kreeg een paar dagen later een DM van Enzo zelf, vet! Sinds ik meerdere keren bij Enzo in de video ben gekomen is het veel harder gegaan met mijn YouTube kanaal, kreeg ik duizenden abonnees en had ik ‘fans’. Toch besloot ik op 27 maart 2017 mijn laatste video te uploaden om de volgende fase van mijn leven in te gaan: studeren.

MotivationalDominator

Tijdens mijn studie kwam ik erachter dat ik eigenlijk meer vrije tijd had dan ik eigenlijk had gedacht voordat ik ging studeren. Mijn handen jeukten aangezien ik weer wat wou gaan ondernemen.

Ik volgde inmiddels op Instagram redelijk wat motivational speakers en accounts met motiverende quotes. Dat laatste leek me wel leuk, een Instagram pagina. Van 22 januari 2018 tot en met 6 juli 2019 heb ik 517 afbeeldingen geüpload en mede door ‘black hat’ strategieën bijna 20.000 (inmiddels een stuk minder) volgers weten te halen. Mede door het internet af te struinen voor afbeeldingen en quotes en Photoshop was ik wekelijks toch weer bezig met een leuk project.

ToetsenbordTotaal

Tijdens mijn eerste volwassen baan was ik weer op zoek om iets in de avonduren en in het weekend te doen. Inmiddels wist ik van het bestaan van affiliate websites af en dat leek me tof om er 1 te bouwen.

Samen met een vriend van mij heb ik ToetsenbordTotaal opgezet, een website waar we advies geven over toetsenborden. Het doel van ons was om lekker te prutsen met design, coderen en SEO.

Werk

Ik ben niet een jobhopper maar heb inmiddels al heel wat jaren bijbaantjes gehad en sinds juli 2021 aan de gang bij mijn eerste ‘volwassenen baan’.

Folders

Ik was een jaar of 13 toen ik tot de conclusie kwam dat het tijd werd om een eerste bijbaan te gaan zoeken. Ik zat destijds op de middelbare school en solliciteerde bij Spotta en later bij AVO om folders en kranten te gaan bezorgen.

Jarenlang heb ik elk weekend zo’n 250 folders bezorgd van Spotta bij mij in het dorp. Later ging ik ook op de woensdag en vrijdag zo’n 150 kranten bezorgen. In de winter een minder leuke baan dan in de zomer maar ik heb altijd met plezier folders bezorgd. Koptelefoon op, lekker bewegen en een beetje verdienen.

GAMMA

Op mijn 16de kwamen mijn ouders naar mij toe met de vraag of het niet eens tijd werd om een ‘echte’ bijbaan te gaan vinden. Ik had gesolliciteerd bij de GAMMA en wat supermarkten. Uiteindelijk belde de GAMMA en mocht ik eind december 2016 beginnen bij de GAMMA. 

Van december 2016 tot en met juni 2021 heb ik wekelijks in de avond en in het weekend met een blauw shirt door de GAMMA gelopen. Na twee jaar werken kreeg ik een aanbod voor een vast contract en zo heb ik bijna 5 jaar lang geld kunnen verdienen naast mijn studie. 

Work & Joy

Nadat ik in 2017 klaar was met de HAVO zocht ik een tweede baan naast de GAMMA om wat extra’s te gaan verdienen voordat ik ging studeren. Ik zag een advertentie van Work & Joy voorbij komen voor promotiewerk in de supermarkt. 

Een paar maanden lang was ik bijna elke zaterdag in een supermarkt om samples uit te delen. Zo heb ik gazpacho, coca cola, tuc en prince uitgedeeld in supermarkten in Gelderland. De reden dat ik het zo kort heb gedaan omdat ik het niet het leukste werk van de wereld vond. Helemaal met producten die men moet proeven en niet mee kan nemen duurden de dagen ontzettend lang.

ZIGT

In het tweede jaar van mijn studie kregen we al vroeg te horen dat we op zoek moesten gaan naar een stage voor het derde studiejaar. Ik ging voor de grap even oriënteren op LinkedIn en kwam al snel Pure Internet Marketing tegen. Mijn doel was echt even oriënteren wat er allemaal was maar ik besloot al snel te reageren op de advertentie en ik mocht op gesprek komen.

Op 3 september begon ik bij Pure Internet Marketing als stagiair. Na een half jaar lang meewerken kreeg ik na mijn stage een aanbod om tijdens mijn studie als online marketing trainee te blijven werken bij Pure Internet Marketing. Naast mijn studie was ik 1 à 2 dagen per week bij Pure om online marketing verder te ontdekken en mezelf te ontwikkelen. Na een jaar was het voor mij tijd om te gaan afstuderen en ook dat heb ik bij Pure gedaan om uiteindelijk aan het einde van mijn studie een aanbod te krijgen om als online marketing consultant te komen werken bij Pure.

Inmiddels is Pure door een overname ZIGT geworden en ben ik nog steeds aan het werk bij ZIGT.

School

Als jong leerling was ik 3 jaar oud toen ik voor het eerst bij de plaatselijke basisschool binnen stapte. Vanaf mijn 3de tot en met mijn 20ste heb ik een groot deel van mijn tijd in een school doorgebracht.

HAVO

Na de cito kreeg ik te horen dat mijn meester destijds het advies gaf om naar het Isala college te gaan om havo/vwo te volgen.

Van september 2012 tot en met juni 2017 heb ik de havo gevolgd op het Isala college in Silvolde. In het derde jaar moesten we een profielkeuze maken. Mede omdat ik natuur en scheikunde niet leuk vond besloot ik het profiel E&M te kiezen met de vakken M&O en Duits. Na 5 jaar behaalde ik in juni 2017 mijn havo diploma en was ik klaar om te gaan studeren.

Commerciële Economie

Omdat ik een YouTube kanaal had leek het me leuk om wat met design te gaan doen. Naast dat had ik E&M gevolgd op de havo waardoor economie en business mij ook interesseerde. Ik had twee opties: Communicatie Multimedia Design en Commerciële Economie. Van beide heb ik een meeloopdag gedaan en ik kwam er al gauw achter dat ik Commerciële Economie toch net iets leuker vond.

Van september 2017 tot en met juni 2021 heb ik gestudeerd aan de HAN in Arnhem om mijn diploma te kunnen halen. Zo heb ik in de derde stage gelopen bij Pure Internet Marketing, heb ik de minor Digital Marketing gevolgd en afgestudeerd bij wederom Pure Internet Marketing. Na 4 jaar studeren behaalde ik in juni 2021 mijn HBO diploma en was ik klaar voor het werkveld.

Dit is al mijn ervaring in projecten, werk en school. Meer over mij weten? Lees dan de over mij pagina of neem contact met mij op.

Thijs Sidebar Min

Thijs van Hal | thijsvanhal.nl

Laatste artikelen